BikeSuperior your professional bike shop

Shop je bij BikeSuperior, dan doe je een bijzondere aankoop. Zowel in de showroom als in de webshop vind je exclusieve gravelbikes. Wij bouwden de webshop, zorgden voor relevante bezoekers en stimuleerden de (internationale) online groei.

Bekijk de webshop
Heb je een vraag of opmerking? Stuur gerust een Appje! 😁

Een stevig fundament

Vanuit zijn achtergrond als renner en zijn grote passie voor fietsen begon Jochem Paalman in 2016 de fysieke winkel en webshop BikeSuperior. Vijf jaar later zocht hij naar een solide oplossing om de online mogelijkheden uit te breiden en door te kunnen groeien, zonder optimale performance of snelheid te verliezen. Met LightSpeed boden wij hem een stevig fundament voor hun plannen om online echt impact te gaan maken.

We ontwikkelden een gebruiksvriendelijke en schaalbare webshop, met een passend design en stoere fotografie van Dick Ruumpol. In het verlengde van hun doelstellingen vonden we een juiste balans in de aandacht voor online en offline verkopen. We zetten meetbare call to actions in en stuurden hiermee niet alleen op directe aankopen, maar ook op aanvragen voor testritjes, contact en leasemogelijkheden. Jochem: “Het was heel fijn dat Growww de webshop volledig op maat kon inrichten, zodat onze fysieke en online winkel vloeiend met elkaar gingen samenwerken.”

De internationale markt

Na het succesvol lanceren van de nieuwe webshop zetten we onze marketingtools SEO (zoekmachineoptimalisatie) en SEA (zoekmachine adverteren) gericht in. Zodat het aanbod van BikeSuperior ook bij hun specifieke doelgroep in beeld zou komen. We focusten ons met name op mensen die op zoek zijn naar de populaire fietsmerken en -modellen die BikeSuperior verkoopt. Op basis van conversiepercentages zagen we, naast de Nederlandse markt, tevens kansen in Duitsland en Verenigd Koninkrijk. De strategie verbreedden we door ons ook op de internationale markt te richten. Hierdoor kreeg de webshop meer en vooral relevanter verkeer. “Voor ons vormt de internationale verkoop nu een belangrijk onderdel van wat we in totaal doen”, vertelt Jochem. “Onze fietsen vliegen nu de hele wereld over!”

Een soepele samenwerking

“Wanneer wij vragen hebben kunnen we Growww altijd bereiken en regelt een van de jongens het snel", prijst Jochem de soepele samenwerking. “Laatst evalueerden we het eerste jaar van de webshop. Het was daarbij fijn dat Patrick (eigenaar en contactpersoon), Daan (SEO specialist) en Dex (SEA specialist) eerlijk waren over de resultaten en de punten waar we kunnen verbeteren. Bovendien geven zij eerlijke en realistische feedback op de mogelijke kansen die wij zelf zien.”

Ook écht gaan groeien?

Wil je net als BikeSuperior met een Lightspeed Webshop écht gaan groeien? Kom eens langs voor een bakkie en om te praten over je online ambities!